Megoldás!

Itt a megoldás.

Biztosan találkoztál már azzal a jelenséggel, amikor  megírtál egy dokumentumot, vagy új írást tettél közzé a blogodban, megformáztad, és a kiválasztott betűtípus valahogy nem illett a képbe, mert az ékezetes karakterek kissé hiányosan jelentek meg.

Ennek az oka, egyszerűen az, hogy sok betűtípus az angol nyelvre van elkészítve, és a kelet-európai karakterek egyszerűen hiányoznak belőle. Sokszor egy kis jóindulattal “elmegy”, de az igényesebbek ilyet nem tesznek közzé.

A hiányosság elég szembetűnő.

Az egyik megoldás az, hogy választasz egy másik típust, ami illik a megformázott környezetbe, a neten rengeteg oldal kínál ingyenesen letölthető fontokat, amit egyszerűen beilleszthetsz a saját alkalmazásidba. Sajnos kelet-európai fontkészletet elég nehéz találni, ami minden igényt kielégít, így sokszor kompromisszumot kell kötni, a megjelenés és a használhatóság szempontjából.

A másik megoldás, ha ragaszkodsz a kiszemelt betűhöz, akkor ki kell egészíteni. Ez nem egyszerű eset, nem csak annyi hogy átírod és kész, hanem egy bonyolult grafikai folyamat, ami a hiányzó karakterek beillesztésével kezdődik, és a betű formája megrajzolása követi, majd a végén más neven lehet menteni. A szerkesztéshez szükséges szoftver használata sem könnyű, annak ellenére, hogy a neten sok ilyen ingyenes alkalmazás is fellelhető.

A mi megoldásunk a problémára neked sokkal egyszerűbb, csak elküldöd a kiszemelt fontkészletet, (csak TTF formátum lehetséges) majd átalakítás és kiegészítés után ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor e-mailben visszaküldöm, és máris használhatod.

A fáradozásaimért cserébe, mindössze 29€-t kérek.

Ha többet szeretnél, további karaktereket, vagy egy céges logót, szimbólumot, akkor ennek az alapjául szolgáló információt is el kell küldened, ám az ár így már 50€ ami egyszeri költség, a kész betűtípust korlátlanul használhatod.

Ha ennél is többre vágysz, mint például a saját kézírásod, ami teljesen egyedi megjelenést ad minden írott és nyomtatott dokumentumodnak. Nos ennek az ára egyedi, csak egyeztetés után tudok kalkulálni.